Onze vrienden

Berrefonds VZW

Het Berrefonds biedt met een herinneringskoffertje, koesterkoffer, praatgroepen en nazorg steun op maat aan de ouders, broers en zussen die geconfronteerd worden met het verlies van een kindje.


Boven de Wolken VZW

Ook als sterrenouder ben je heel fier en wil je alles voor eeuwig en altijd vastleggen. Foto’s van jullie baby, van jullie nieuwe gezin. Foto’s die helpen bij het leren leven met het verlies van je kind. Foto’s die je met veel trots aan iedereen kan laten zien.


Bundeltje gemis

 Bundeltje Gemis is een webshop met een gelijknamig dichtbundeltje voor ouders die hun kindje(s) moeten missen. Ook vind je op de website verschillende lieve troostgeschenken, lieve kaartjes en posters die bijvoorbeeld bij een gedenkplekje geplaatst kunnen worden. Daarnaast maak ik gedichtjes op maat voor o.a. rouw- en geboortekaartjes, geboortekaartjes voor regenboogkindjes, voor op een grafmonumentje of om cadeau te geven aan sterrenouders, zodat ze deze kunnen plaatsen bij een gedenkplekje.


De Stilte Omarmd

Als vzw De stilte omarmd willen we, vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid, rouwende sterrenouders en hun omgeving steun en hoop geven. We willen een gids zijn op weg naar openheid én verbondenheid.


Eleonoor Vzw

De vzw voorziet ‘rouwkost’ voor jouw gezin in de week na de stilgeboorte of het overlijden van jullie baby of jullie (heel jong) kind. Eleonoor vzw is geen maaltijdservice maar zorgt voor ‘echt’ eten, lekker en zoals het ‘thuis’ is. Met liefde gemaakt door één van onze vrijwilligers, een kookmama, -papa, -oma of -opa.  Enkel nog op te warmen of iets kleins aan toe te voegen. Alles wordt geleverd in een mand met extra’s die jouw gezin ondersteunen. De mand wordt gebracht en telkens terug opgehaald door één van onze vrijwilligers.


Elisio Vlinderpost

Dankzij Elisio vlinderpost kan elke sterrenmama en sterrenpapa van een overleden kindje jaarlijks 3 speciale wenskaarten ontvangen. Inschrijven kan voor alle kaarten of enkel voor een kaart naar keuze.


Met Lege Handen

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep van en voor ouders van een overleden baby ontstaan vanuit de behoefte om te praten met ouders die ook een baby verloren voor, tijdens of na de geboorte.


Missing You

Missing You ijvert ervoor dat ieder kind, jongere of jongvolwassene die geconfronteerd wordt met verlies voldoende ruimte en gepaste steun krijgt om zijn individueel rouwproces op de best mogelijke manier te doorlopen. We spreken de veerkracht aan waarover kinderen, jongeren en jongvolwassenen beschikken en ondersteunen deze. We helpen jonge rouwenden zo als krachtige mensen uit hun rouwproces en verlieservaring te komen.


Ouders Van een Overleden Kind

Vaak voelen ouders zich onbegrepen of worden ze genegeerd door anderen. Meestal uit onbegrip of omdat men niet weet wat het is om een kind te verliezen. Niemand kan het verdriet van anderen dragen. Toch is het belangrijk om gesteund te worden door ouders die je kunnen begrijpen omdat zij dezelfde pijnlijke weg aflegden na de dood van hun kind. Door hun steun willen deze lotgenoten de weg tonen naar het op eigen kracht verwerken van verdriet.


Vlinderkusje

Een website vol troost en liefde bij verlies van een kind. Voor vlinderouders, vlinderkindjes, regenboogkindjes en hun dierbaren. Je vind hier een blog, veel gedichten, boeken, ansichtkaarten en diverse troostartikelen. Om te zorgen voor je verdriet, wanneer je niet meer voor je kind kunt zorgen…

Nooit Vergeten

Nooit Vergeten, de allereerste babyuitvaartonderneming in België.

Nooit Vergeten wil het verlies van een sterrenkindje zichtbaar en bespreekbaar maken, zodat de omgeving van de ouders en onze maatschappij beseffen dat dit prachtige kindje nooit vergeten zal worden en voor altijd een wezenlijk onderdeel van het gezin zal blijven uitmaken. Om het taboe rond sterrenkindjes en babyuitvaarten in België te helpen doorbreken, ondersteunen we sensibiliseringscampagnes en workshops voor zorgverleners en uitvaartmedewerkers.

Uitvaartzorg De Lelie

Een overlijden komt altijd onverwacht? Afscheid nemen is niet eenvoudig. In deze moeilijke tijden staat Uitvaartzorg De Lelie u bij en verzorgt de uitvaart van uw geliefde. Zij nemen alle praktische beslommeringen uit handen en samen zorgen zij voor een uitvaart op maat.

Blauwe Maan

praktijk voor geboortezorg, ouderschap en ontmoeting. Blauwemaan wil individuen, koppels ondersteunen in hun persoonlijke groei en transitie van zwangerschapswens – doorheen de zwangerschap – naar het prille ouderschap. Samen bevallen doet goed!
Je kan met je onzekerheden en twijfels bij ons terecht. Naast informatie geven we graag aandacht aan de belevingswereld van jou als mama, papa en als baby.
Zo kan je gedragen groeien in vertrouwen als mens, als koppel en als gezin.